Archive for 2021. szeptember

Nem baj, ha nem tudunk mindent tökéletesre megcsinálni

szeptember 30th, 2021

Sokan szeretnek otthon barkácsolni és különböző dolgokat csinálni, mert attól igazán jól érzik magukat. És mivel nem vagyunk szakemberek, így nem minden sikerül tökéletesre, de sok esetben ez nem is akkora probléma. Ezért ha nekiállunk mondjuk betonozni, hogy szebb legyen a kocsibeálló vagy az utca fronti rész, akkor ne aggódjunk, ha nem lesz tökéletes, mert a szakemberek segíteni fognak nekünk a megfelelő végeredmény kialakításában. Hiszen a beton vágás után, minden úgy fog kinézni, mintha az egészet szakemberek csinálták volna. Ezért bátran barkácsoljunk otthon, mert bármit ki lehet javítani. De sokszor nem is törekszünk a tökéletes munkára, hiszen nagyon büszkék leszünk magunkra, ha valamit mi csinálunk meg. Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor szerelni is nekünk kell, mert azt minden esetben jobb, ha szakemberekre bízzuk. De ha szeretnénk sokat tenni venni a ház körül, akkor törekedjünk mindig arra, hogy meglegyenek a megfelelő szerszámaink és eszközeink hozzá, hogy könnyebb legyen a munka.

Érdemes mindig a legrosszabbra készülni

szeptember 19th, 2021

Az emberek többsége hajlamos a dolgokat nem túl komolyan venni, de így sajnos nagy megdöbbenés lehet a vége. Hiszen nagyon sokan játszanak az adózással, mert úgy gondolják, hogy úgy sem fognak lebukni, ami egyre nagyobb csalásra késztetheti őket. De sajnos előbb vagy utóbb úgy is minden kiderül, és ha egyszer belekerülünk egy ilyen ügybe, akkor onnan bizony nagyon nehezen fogjuk tudni kimosni magunkat. És ha elkezdődik ellenünk egy eljárás, akkor érdemes a legrosszabbra készülni, mert akkor biztosan nem fognak bennünket meglepetések érni. De ha van mellettünk egy adójogász , akkor biztosan minden könnyebben fog menni, és mindenben a segítségünkre lesz. Hiszen nagyon nehéz átlátni a jogi folyamatokat, hogy tisztában legyünk az esetleges következményekkel. És higgyük el, hogy nem éri meg játszani az adóhivatallal, mert nagyon is komolyan veszik a csalásokat. Ezért mindig figyeljünk oda, hogy minden számlánk rendben legyen, és mindennel pontosan eltudjunk számolni. Hiszen elegendő egy rossz számla, vagy egy be nem vallott összeg, és máris hibázunk, aminek súlyos következményei lehetnek. Persze nagyon sok mindent ellenőriznek ilyenkor az adóhatóság szakemberei, ezért legyünk nagyon figyelmesek. Persze ha van egy jó könyvelőnk, akkor biztosan nem kell aggódnunk, mert ő mindent tökéletesen kézben fog tartani. De az élet minden területén jó, ha mindig a legrosszabbra készülünk, mert így csak kellemes meglepetés érhet bennünket. Hiszen ha mondjuk költségvetési csalás kerül napfényre, akkor tisztában leszünk azzal, hogy mi a legrosszabb, ami ránk várhat, így ha enyhébb végkimenetel lesz, akkor annak sokkal jobban fogunk tudni örülni. Persze igazából mindegy, hogy milyen jogi ügybe keveredünk, mert csak az számít, hogy mindig legyen mellettünk egy szakember. Mert ők mindig elfogják mondani a következő lépéseket, így mindig tudni fogjuk, hogy pontosan mi fog ránk várni. Persze ha nyugodt életet szeretnénk magunknak és a családunknak, akkor jobb, ha tisztességesek vagyunk, hiszen egy kis plusz pénz a zsebünkben nem ér annyit, hogy tönkretegyük miatta az egész életünket.

Legyen neked is környezetbarát vállalkozásod!

szeptember 19th, 2021

Gondoltál már arra, hogy te is nyiss egy secondhand ruhaboltot, amit nagyon sokan egyszerűen csak turkálónak neveznek? Esetleg már rendelkezel egy ilyen üzlettel, csak elégedetlen vagy a beszállítóddal, vagy egyszerűen csak frissítenéd a kínálatod? Legyen bármelyik is, figyelmedbe ajánljuk a Bemo-Textil használtruha nagykereskedést. Kizárólag gondosan ellenőrzött, válogatott ruhákat kínálunk.
A second hand clothes tradehasználtruha Fejér megye területére jellemzően bálákban, kamionokkal érkezik, leggyakrabban olyan nyugat-európai országokból, mint Ausztria, Svájc, Németország vagy Hollandia. Bizsukat, táskákat, lakástextilt és cipőket is kínálunk a női-, gyerek- és férfiruhák mellett.
A secondhand ruhák vásárlását ma már nagyon sokan nem kényszerűségből választják, hanem amiatt, mert némi keresgélés után olcsón juthatnak olyan minőségi ruhákhoz, amik ráadásul jóval egyedibbek a konfekcióáruknál.
Az sem mellékes, hogy a használt ruhákkal történő kereskedelem közel sem terheli úgy a környezetet, mint az újak gyártása. Egyetlen pamutból készített póló legyártásához 2700 liter vizet használnak fel. A kész ruhák hatalmas, rendkívül szennyező szállítóhajókon érkeznek Ázsiából, majd 85%-uk szemétégetőkben vagy szeméttelepeken végzi. Ezek után senkit sem lep meg, mennyire káros a bolygóra a folyton változó fastfashion.
Ráckeresztúron található raktárunk az M6-os autópályán Budapestről elérhető néhány perc alatt.

A fényképek mindig örök emlékek maradnak

szeptember 18th, 2021

Mindenkinek az életében vannak olyan pillanatok, amikre élete végéig emlékezni szeretne, mert boldogsággal tölti el. Persze ez már nem nehéz, hiszen folyton nálunk van a telefonunk, amivel bármit megtudunk örökíteni. De ezek sokszor nem a legjobb minőségű képek, és ha elromlik vagy elveszik a telefonunk, akkor el is veszíthetjük a képeket. Ezért az igazán fontos pillanatokat érdemes lehet profi fotósokkal elkészíttetni, mert ők minőségi és tartós képeket fognak csinálni rólunk. Így a fotózás alkalmával olyan képeket kaphatunk, amik biztosan örök emlékül fognak szolgálni a számunkra. És azért is jó, ha nem csak a telefonunkban vannak képek, mert így kitehetjük őket az otthonunkba, amik egy igazán különleges hangulatot fognak adni a helyiségeknek. És higgyük el, ha évekkel később visszanézzük a fényképalbumunkat, akkor olyan érzések fognak visszatérni, amiket már régen elfelejtettünk, de a képek segítségével újra felidézhetjük őket, ami egy felbecsülhetetlen érzés lesz a számunkra.