Legyen neked is környezetbarát vállalkozásod!

Legyen neked is környezetbarát vállalkozásod!

Gondoltál már arra, hogy te is nyiss egy secondhand ruhaboltot, amit nagyon sokan egyszerűen csak turkálónak neveznek? Esetleg már rendelkezel egy ilyen üzlettel, csak elégedetlen vagy a beszállítóddal, vagy egyszerűen csak frissítenéd a kínálatod? Legyen bármelyik is, figyelmedbe ajánljuk a Bemo-Textil használtruha nagykereskedést. Kizárólag gondosan ellenőrzött, válogatott ruhákat kínálunk.
A second hand clothes trade immár hosszú évek óta szakterületünk; 2014 óta foglalkozunk használt ruhák osztályozásával és nagykereskedelmével. Az osztályozás kis létszámban, családias környezetben zajlik, így biztosítani tudjuk, hogy például a krém kategóriába csakis a legjobb áru kerül, vagyis az új vagy újszerű, divatos, márkás és kifogástalan ruhák. A következő kategória az első osztály, amik bár divatosak és jó minőségűek, már rendelkeznek apróbb hibával. A másodosztály ruhái már viseltesek, de még hordhatóak. A harmadosztályba a nagyobb hibával rendelkező darabok tartoznak, amik többnyire exportra kerülnek.
A használtruha Fejér megye területére jellemzően bálákban, kamionokkal érkezik, leggyakrabban olyan nyugat-európai országokból, mint Ausztria, Svájc, Németország vagy Hollandia. Bizsukat, táskákat, lakástextilt és cipőket is kínálunk a női-, gyerek- és férfiruhák mellett.
A secondhand ruhák vásárlását ma már nagyon sokan nem kényszerűségből választják, hanem amiatt, mert némi keresgélés után olcsón juthatnak olyan minőségi ruhákhoz, amik ráadásul jóval egyedibbek a konfekcióáruknál.
Az sem mellékes, hogy a használt ruhákkal történő kereskedelem közel sem terheli úgy a környezetet, mint az újak gyártása. Egyetlen pamutból készített póló legyártásához 2700 liter vizet használnak fel. A kész ruhák hatalmas, rendkívül szennyező szállítóhajókon érkeznek Ázsiából, majd 85%-uk szemétégetőkben vagy szeméttelepeken végzi. Ezek után senkit sem lep meg, mennyire káros a bolygóra a folyton változó fastfashion.
Ráckeresztúron található raktárunk az M6-os autópályán Budapestről elérhető néhány perc alatt.