Ne élj együtt allergiát okozó élősködőkkel

Ne élj együtt allergiát okozó élősködőkkel

Egészen biztos, hogy a világon senkit sem tölt el örömmel az a tény, hogy otthonát pókszerű, kártékony élősködőkkel oszthatja meg, azonban ez sajnos sokkal gyakoribb, mint gondolnád.

Nézzük is, miről van szó! A háziporatkák a pókszabásúak (Arachnida) osztályába tartoznak, azonban híresebb rokonukkal szemben nem legyekkel, vagy más, betévedő rovarokkal táplálkoznak, hanem lehullott emberi hámsejtekkel. További különbség, hogy egy milliméternél is kisebbek, ezért szabad szemmel nem láthatóak, viszont tudni kell róluk, hogy porallergiát okozhatnak. Ez leggyakrabban olyan tünetekkel jár, mint a tüsszögés, köhögés, a szemek viszketése vagy orrdugulás, de a vörös foltok és a kiütések sem számítanak ritkának.

Ezek az élősködő rovarok jellemzően olyan helyeken szaporodnak el, ahol bőségesen találnak lehullott hámsejteket, tehát leggyakrabban ágybetétekben, szőnyegekben, fotelekben és matracokban élnek, de időnként akár még a függönyökben is megjelennek. Igen nehéz tőlük megszabadulni; hiába a rendszeres porszívózás, ha a porszívók nem érik el az atkákat a szőnyegek és kárpitok mélyén. Egy nagy erejű takarítógép ezzel szemben megoldást jelenthet, azonban a legtöbb háztartás számára egy ilyen, még használtan is százezrekbe kerülő eszköz egyszerűen nem éri meg.

Azonban a kárpittisztítógép kölcsönzés Budapest területén gazdaságos, egyszerű és kényelmes is. Gazdaságos, mert cégünktől alacsony áron bérelhetsz professzionális takarítógépet. Kényelmes, mivel elég minket felhívnod, és a helyszín, illetve időpont egyeztetése után munkatársaink házhoz viszik a gépet, majd használat után érte is mennek, tehát neked egyetlen lépést sem kell tenned, és főleg nem kell egyetlen percet sem a fővárosi dugóban töltened. Egyszerű, mivel a takarítógép bérlés Budapest összes kerületében ingyenes házhoz szállítással történik, tehát csupán a bérleti díjat kell kifizetned, nincs sem kaució, sem egyéb költség.

Kärcher Puzzi 10/1 takarítógépeink valódi mélytisztítást végeznek, tehát a kárpitok és szőnyegek mélyét is tisztává varázsolják.

Emellett akár a régi, beszáradt és makacs foltokat is nyom nélkül eltüntetheted vele. Az eszköz meleg, tisztítószeres vizet fecskendez a szövetek szálai közé, majd az elhasznált vizet erős szívófejével össze is gyűjti egy külön tartályba. A takarítógéppel nem csupán takarítasz, de egyúttal fertőtlenítesz is, ami különösen hasznos, ha a családodban vannak kisgyerekek. Meg kell említenünk, hogy nagyobb ünnepek környékén nálunk is nagyobb a forgalom, ezért ilyenkor mindenképpen legalább egy-két héttel korábban érdemes időpontot foglalnod, hogy garantáltan jusson neked is gép.