Kertépítés csak minőségi anyagokkal

Kertépítés csak minőségi anyagokkal

A mai piaci helyzetben és e gazdasági viszonyok között nem meglepő, hogy a versenyképesség érdekében a kertépítő szakma kezdő vagy önbecsülését vesztő résztvevői között kompromisszumképességet találunk az alacsonyabb árhoz rendelt alacsonyabb minőség szolgáltatásában. Ez gyakorta az olyan másodosztályú növények, öntözőrendszer, vagy gyepszőnyeg használatában mutatkozik meg, amelyek bizonyos ideig „jó képet vágnak”, azután pedig jól képen vágnak! Elnézést ezért a szóviccért, elsősorban azoktól, akik esetleg így jártak! Sajnos ez a helyzet. A példa kedvéért Ön is biztosan el tudja gondolni, hogy milyen problémákat okozhat egy rossz minőségű talajjal behordozott gombás betegség, vagy egy vakond. Sajnos az is igaz, hogy a másodosztályú minőséget használó kertépítőnek már gyakorlata van a kifizetett kertépítés utáni telefonszámcserében, vagy más klasszikus lerázó módszerekben, hiszen jellemzően a kompromisszumok után megjelennek a megkockáztatott problémák is.

Sok mindenre igaz ez az állítás, hogy minőséget csak minőségi anyagok felhasználásával lehet készíteni! Nincsen ez másként a kertépítésben sem, sőt még, ha lehet, csak itt van igazán nagy jelentése ennek! Ne gondolja senki azt (ha nem családtagja vagy barátja a kertépítést végzőnek), hogy mekkora szerencse érte azzal, hogy 30-40%-kal olcsóbban jut most hozzá a kertépítéshez, amikor is a többi ajánlat ugyanennyivel magasabb volt. Tegye fel a kérdést magának: Lehet, hogy a másik három mind le akarta húzni Önt, vagy ezzel az egyel nem kerek minden? Tudom, hogy jó lenne azt gondolni, hogy a többi a hunyó, azonban leginkább ez nem így van.

gyepszőnyeg

Én minden körülmények között is hosszútávú megélhetésre rendezkedtem be a cégemmel, ezért nem engedhetek meg magamnak alacsony minőségű munkát. Nem adok ki a kezemből középszerű, vagy a magam számára nem elégedett kertet. Nem engedem meg az ilyen kertépítést, mert az ajánlásokból élek. Abból, hogy az ügyfeleim elégedettek a kertépítéssel, és ezt elmondják a barátaiknak és rokonaiknak. Ez az a perspektíva, amely megfigyelésével azt láttam, hogy hosszútávon fenn lehet maradni és prosperálni lehet.

Ha Ön szeretne egy szép kertet, amelyben nyugodtan lehet gyönyörködni, amely magas esztétikai érték, akkor én az Ön embere lehetek. Azonban, ha Ön egy olyan kertet szeretne, amelynek a legnagyobb öröme az, hogy fele annyit fizetett érte, akkor ne is raboljuk egymás idejét.

Sikeres kertépítést kivánok!