Egyedi webshop fejlesztés, ismertető

Egyedi webshop fejlesztés, ismertető

A webshop ma már az online kereskedelem általánosan használt, jól bevált eszközének számít. A piacon olyan sok cég foglalkozik egyedi webshop fejlesztéssel, hogy szinte el lehet veszni kínálatukban. Ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos információt, amit érdemes szem előtt tartani, ha egyedi webshop fejlesztésen gondolkodunk!
A webshopok sok esetben nyílt forráskódú (open source) rendszereken alapuló motorokat használnak. Ezekkel természetesen akár nagyon jó webshopot is lehet készíteni, azonban, ha a biztonságot, mint nagyon lényeges tényezőt figyelembe vesszük, a gyakorlat azt mutatja, hogy igazán kiváló és nagyon rutinos szakembernek kell lenni ahhoz, hogy egy ilyen rendszert teljes biztonságban tudjon üzemeltetni valaki! Ez nem egy félvállról vehető dolog, hiszen ha nem megfelelő szakemberekkel dolgozunk, azzal sok pénzt lehet vele veszíteni! Éppen ezért az online vásárlás lehető legegyszerűbbé tétele mellett az egyedi webshop fejlesztés további fontos követelménye, hogy a fejlesztő egyedi kódot használjon. Így illetéktelenek nem férhetnek hozzá a forráskódhoz és lehetőségük sem lesz arra, hogy a forráskód esetleges hibáit megtalálva és azokat kihasználva támadják az oldalt!
Manapság sokan vallják azt, hogy értenek a weblap készítéshez és az egyedi webshop fejlesztéshez! De vajon igazán értenek-e hozzá? Egy webshopnak ugyanis azzal, hogy egyszerre kell megfelelnie a megrendelő és a vásárlók igényeinek is, sok és magas elvárást kell teljesítenie, amit csak jó szakemberekre alapozott komplex webshop fejlesztéssel lehet elérni!