Figyeljünk a megfelelő higiéniára a konyhában

Figyeljünk a megfelelő higiéniára a konyhában

A legtöbben nem is gondolnak abba bele, hogy mennyi kórokozó és bacilus lehet a konyhában, főleg a konyhapulton. Hiszen hiába vágódeszkán dolgozzuk fel mondjuk a húsokat, mert a levük akkor is lefolyhat, amit ha nem takarítunk fel megfelelően, akkor meg is betegedhetünk tőle. Ezét nagyon fontos, hogy olyan felületeket válasszunk, amik könnyen tisztíthatóak és fertőtleníthetőek. Persze nem kell rögtön arra gondolnunk, hogy így nem lehetnek szép megoldások a konyhában, mert a konyhai falburkoló segítségével mégis szép, de praktikus lesz a helyiség. Így nem kell lemondanunk az álomkonyhánkról csak azért, hogy minden bacilust könnyedén eltávolíthassunk. Persze azért arra figyeljünk oda, hogy ne csak egy egyszerű konyhai törlőkendővel és szivaccsal töröljük le a pultot, hanem a megfelelő antibakteriális szerekkel is. Így nem kell attól tartanunk, hogy a zöldségekre vagy a gyümölcsökre rákerülnek a kórokozók, amik egy kisgyerekre nézve még veszélyesebbek lehetnek.