Archive for 2021. november

Szülinapi fotó kellékek

november 29th, 2021

Egy születésnap minden esetben különleges esemény, különösen akkor, ha egy gyermek ünnepléséről van szó. Hiszen minden egyes esztendő egy nem mindennapi mérföldkő ilyenkor, amit nem kérdés, hogy meg kell örökíteni. Ahogy egyre több fotó készül, úgy nő az igény a fotókellékek iránt, amelyek feldobják a leghétköznapibb képeket, a legátlagosabb beállításokat is. Sőt, még a felnőttek számára is remek mókának bizonyulhat mindez. Lássuk, miről is van szó!

Születésnapi bulikon különösen népszerűek a fotókellékek, így miután az Egyesült Államokban divatossá váltak ezek a kiegészítők, gyorsan kedveltek lettek Amerika után hazánkban is. Valójában amiről szó van, azok dekoratív, mutatós kellékek, amelyek alapvetően olcsón beszerezhetők, használatuk egyszerű, kicsi a helyigényük, könnyűek, ráadásul a belőlük alkotott variációknak csak a képzelet szabhat határt. Ezeknek köszönhetően pedig még a legunalmasabb helyszíneken is változatos, vicces, sokszínű fotók készíthetők. Legyen szó gyerekzsúrról vagy kifejezzen felnőtt buliról, ezekre a kellékekre mindig szükség van.
Pálcikák és ami a végükön van
Nagyon népszerű kellékek e téren az úgynevezett pálcikák is, amelyek végén a rúzsos száj, az arany korona, a kacskaringós bajusz, a cilinder, a masni vagy éppen szemüveg nagyon mókássá tudnak tenni egy-egy képet. A feladat a party alatt annyi, hogy készítsük ki egy kupacba valamennyit, majd mindenki kiválasztja a neki leginkább tetszőt, maga elé tartja és máris készülhetnek a képek. A vendégek garantáltan jókat nevetnek majd a kellékek próbálgatásakor, ahogy meglátják barátjukat, párjukat, kollégájukat bajusszal, szemüvegben vagy épp rúzsos szájjal.

Keretben a mosolyok
A selfie keretek is hódítanak a fotókellékek között. Léteznek ilyen eszközök kartonból, fából, sőt, még lufiból is, de lehet választani az óriás méretű, egész alakos fotók teret adó, valamint a kezünkbe fogható kisebb méretek között is. Ha szeretnénk kicsit feldobni az összhatást, akkor egyszínű selfie keretet választunk fotókelléknek, hanem például mesefigurásat vagy hercegnőset. Életünk különleges fotósorozata is elkészíthető ezzel a fotókellékkel: minden születésnapkor ugyanabban a selfie keretben fotózkodhatunk, állandó, változatlan keretben dokumentálhatjuk az idő múlását.

Fotókellékek gyerekzsúrra
A fotókellékek nem csak a felnőttek fotózkodását dobják fel, a gyerekek is imádják. A kicsik többsége nem szeret fotózkodni, kész szenvedés elkészíteni egy-egy jól sikerült képet a családi albumba. Ha nem ragaszkodunk a klasszikus fotókhoz, akkor vessünk be fotókellékeket! A gyerekek örömmel próbálgatják a különböző kellékeket és teszik magukat keretbe. A kislányok rendre a koronát, a masnit, a rózsaszínre pingált szájat teszik maguk el, a fiúk kalapban, szemüvegben mutatják meg szívesen magukat, és észre sem veszik szinte, hogy épp egy fotózásba csöppentek bele. Így lesz gyerekjáték a fotózás és a fotózkodás.
Nem hátrány, ha széles a választék!
A születésnapra szánt fotókellékek vásárlása során tulajdonképpen egyetlen megszívlelendő tanács van, mégpedig az, hogy legyen belőlük minél több. Ugyanis ezáltal színesebbé és mókásabbá tehetők a képek.

A fentiek alapján látható, hogy milyen egyszerű kis dolgokból is lehet nagyszerűt és emlékezeteset alkotni. Éppen ezért nem kérdés, hogy egy szülinapi bulin – álljon akármilyen szám is a gyertyán – helye van ezeknek a nem mindennapi kiegészítőknek.

Egy felújított lakás minden szempontból jobb

november 13th, 2021

Sokan laknak olyan lakásban, amire bizony ráférne a felújítás, de nem szeretnének rá költeni, mert azt tervezik, hogy pár éven belül úgy is elköltöznek onnan. De higgyük el, hogy minden szempontból jobban járunk, ha felújítjuk az otthonunkat, mert így mi is egy szebb lakásban fogunk tudni élni, és eladni is sokkal könnyebb lesz így. És bizony még spórolni is fogunk tudni, mert a modern berendezések sokkal energiatakarékosabban működnek, így a számláink is kisebbek lesznek. De ha pontos számokat szeretnénk látni, akkor az Energetikai tanúsítvány Budapest területén hatalmas segítség lesz. Ugyanis ez a dokumentum megmutatja az otthonunk energiafogyasztását, így biztosan nem lesz kérdéses a számunkra, hogy megéri a felújítás. És higgyük el, hogy csak nyerni fogunk vele, hiszen egy szép lakást sokkal drágábban fogunk tudni eladni, így a felújítás egy igenis jó befektetés lesz a számunkra. De még az is lehet, hogy annyira megszeretjük a felújított otthonunkat, hogy el sem akarunk onnan költözni.