Archive for 2014. január

Mitől népszerű az automata öntözőrendszer?

január 10th, 2014

Bármennyire is szeretném egy mondatban összefoglalni az automata öntözőrendszer népszerűségének az okát, sajnos nem tudom. Azért se tudom, mivel olyan sokrétű ez a berendezés, és azért se tudom, mert mindenki más tulajdonságába szeret bele. Jó megfigyelőnek tartom magam, és már tizenhét éve, hogy az öntözőrendszer telepítő szakmában vagyok, ezért úgy látom, hogy a trendek változtatják az éppen legnépszerűbb tulajdonságát. Kezdetben a luxuscikk mivolta volt az automata öntözőrendszer elterjedésének az oka, amely természetesen korlátozta is ebben. Lehetett mutogatni, nagyon látványos is volt még akkortájt. Azonban ahogyan nőt a kereslet rá, úgy egyre kevesebb pénzért is hozzá lehetet jutni. Még mindig drága volt ugyan, de már szélesebb körben megfizethető.

automata öntözőrendszer

Azután jött a kényelem, mint főszempont. Sokan az automata mivolta miatt döntöttek a telepítése mellett, amely után több idejük maradt másra. Persze ezek mellett jól megfigyelhető volt, hogy az automata öntözőrendszerrel locsolt kertek sokkal szebbek voltak, mint a hagyományos öntöző módszerek bármelyikével locsolt kertek. Ezután jött a megtakarítás, mint uralkodó trend, vagy népszerűségi listavezető. Rá lehetett kötni alternatív, illetve természetes vízforrásokra is, de a vezetékes vízből is töredékét fogyasztotta, mint amennyit korábban ellocsoltak a kert igényének a kielégítésére. Most megint a kényelem és az időmegtakarítás a módi. Szerencsére a trendek jönnek-mennek, de az automata öntözőrendszer örök, és mindig minden tulajdonságát egyszerre is tudja hozni, csak az éppen szerethető listavezető ok az, ami változik!

Az első találkozás alkalmával sok minden eldől

január 10th, 2014

A társkeresők bizonyos esetekben csakis bizonyos célcsoportot vesznek figyelembe. Egy diplomás társkeresőket összegyűjtő oldal manapság egyre népszerűbb, hiszen sokan azt gondolják, hogy attól, hogy valaki felsőfokú végzettséggel rendelkezik, attól valamivel hűségesebb, vagy őszintébb, mint a kisebb végzettséggel rendelkezők. Viszont az ilyen társkeresők esetén mindig vegyük figyelembe, hogy mindenki azt ír be, amit csak szeretne. Így azt, hogy valójában milyen végzettséggel rendelkezik valaki, vagy hogy éppen milyen a családi állapota, azt csakis egy személyes találkozás alkalmával tudhatjuk meg. Ezen felül persze kell néhány alkalom ahhoz, hogy jobban megismerjük a másikat, de általában már az első találkozás alkalmával eldől a leendő pár tagjaiban, hogy pontosan mit is szeretnének a másiktól. Minden esetben legyünk türelmesek, próbáljunk meg alkalmazkodni a másikhoz, legyünk kreatívak, szervezzünk nyugodtan közös programokat, hogy megismerhessük a másikat. Ezen felül pedig beszéljünk magunkról, arról hogy pontosan hogyan is éljük az életünket, hiszen a másik csakis így kaphat rólunk pontos képet.