Archive for 2013. október

Az elöregedett abroncs veszélyes is lehet

október 30th, 2013

Remek vásárlási lehetőség lehet egy-egy akció. A nyári gumi akció kifejezetten jól jöhet azon autó tulajdonosok számára, akik úgy döntenek, hogy lecserélik a jelenlegi szettjeiket egy újabbra. Sokszor a csere oka az egyszerű unalom, vagy a nem megfelelő méret. A többség nagy része mégis csakis akkor cserél abroncsot, amikor az szükséges. Ez általában akkor jön el, amikor a jelenlegi abroncsuk elöregedik, vagy esetleg tönkre megy. Az elöregedés jeleit érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni, hiszen egy öreg abroncs veszít tapadásából, valamint megnöveli a lehetséges fékutat is. Az elöregedett abroncs felületén különféle hajszálrepedések vannak jelen, amelyeknek köszönhetően a nem kívánt víz bele kerül az abroncs szerkezetébe, amely rongálhatja is azt. Attól még, hogy egy abroncs nem kopott, sajnos az elöregedés következtében teljes mértékben használhatatlanná is válhat. Ilyenkor a csere szükségessé válik, sőt sokszor kötelező is, annak érdekében, hogy minden esetben biztonságosan tudjunk közlekedni.

A nyári abroncsok mintázata nagyon fontos

október 30th, 2013

Mitől jó egy nyári abroncs? A nyárigumi manapság rengeteg méretben és formában kapható, saját magunknak kell eldönteni azt, hogy milyen fajta abroncsra van szükségünk. Egyáltalán nem mindegy az sem, hogy milyen útviszonyok között használjuk, hiszen a mintázatot is ennek megfelelően alakították ki a gyártók. Ha sokat közlekedünk föld utakon, esetleg a napunk nagy részét a terepen töltjük, érdemes lehet olyan mintázatú abroncsot vásárolnunk, mely igen mély mintázattal rendelkezik. Ha viszont inkább városban, vagy nagyrészt aszfalton, betonos utakon közlekedünk, minden esetben olyan gumit válasszunk, amelynek a mintázata inkább változatos, kevésbé mélyített. Ugyanis az aszfalton nincs szükség arra, hogy az abroncs kapaszkodjon a talajba, viszonylag könnyen tapad a sík felületekhez bármiféle nagyobb mintázat nélkül is. Ezek mellett az is fontos, hogy az abroncs mintázata megfelelő mennyiségben ki tudja szorítani a vizet saját maga alól, ezzel megakadályozva a megcsúszást a nedves aszfalton.

A jó minőségű abroncs aranyat érhet

október 26th, 2013

Miért érdemes jó minőségű abroncsot vásárolni? A nyári gumi akció kezdetekor az autó tulajdonos megrohamozzák a kereskedőket, hiszen senki sem szeretne lemaradni a jobbnál jobb vásárlási lehetőségekről. Általában a szezon kezdete előtt lehetőségünk van már arra, hogy megvásároljuk új, nyári abroncs garnitúránkat anélkül, hogy több órányi körbejárás után kiválasszuk a legmegfelelőbb terméket számunkra. Az akciók arra hivatottak, hogy minél kedvezőbb áron, minél jobb termékeket biztosítsanak vásárlóik számára, valamint hogy a gyárak megismertessék új termékeikkel a fogyasztókat. A folyamatos fejlődéseknek köszönhetően jobbnál jobb abroncsok készülnek a gyárak futószalagjain, arról már nem is beszélve, hogy a technika fejlődése azt is lehetővé teszi, hogy egyre alacsonyabb gyártási költséggel készüljenek a termékek. Ez a fogyasztók számára egy nagyon pozitív dolog, hiszen a minőség emelkedik, ezzel szemben az árak egyre jobban csökkennek. Érdemes tehát kivárni a legközelebbi abroncs akciót, és annak ideje alatt vásárolni.

A táv fűtés nagyban eltér a gáz üzemű fűtéstől

október 16th, 2013

Egy tatarozás során érdemes sorba állítani, hogy mit érdemes rendbe hozni. A fűtésszerelés általában a lista elején van mindenki számára, hiszen az egyik legfontosabb része az ingatlanoknak a téli hónapokban. Ahogy beköszönt a hideg, a jól működő, viszonylag olcsó fenntartóssággal bíró fűtési rendszer elengedhetetlen, főleg egy kisgyermekes család számára. Általában szeptember végén, október elején a távfűtést is bekapcsolják a panel lakásokban, hiszen a hőmérséklet ilyenkor az éjjelek folyamán már sokszor +7m celsius alá eshet. Itt fontos megjegyezni, hogy a távfűtés teljes egészében különbözik a gáz üzemű fűtéstől. A régi, még nem korszerűsített tömbökben az elavult technika következtében igen magas fűtés számlák is keletkezhetnek már 50 nm-es lakásokban is. Persze ez a díj nagy mértékben függ a nyílászárók állapotától, valamint attól, hogy az adott tömb milyen mértékben került szigetelésre, egyáltalán történt-e valamiféle szigetelés. A panel program rengeteg lehetőséget nyújt a lakók számára.

A dugulás elhárítás a családi házak esetében bonyolultabb feladat

október 16th, 2013

A pesti kerületeken igen sok munka adódik a duguláselhárító cégek számára. A dugulás elhárítás a X. kerület területén igen sűrűn felmerül, mint probléma, hiszen nem csak lakások és irodák vannak ebben a kerületben, hanem családi házak is. Mivel a X. kerület viszonylag egy perem kerületnek számít, így nem csoda hogy többfajta kertes családi házzal is találkozhatunk. A szakembereknek egy kertes ház esetében valamivel nehezebb dolguk van, mint például egy lakásnál, hiszen nem csak a konyhában, vagy a fürdőszobában keletkezhetnek nagyobbnál nagyobb dugulások, de akár a csatorna rendszerben is, melyek esetében az udvaron tudnak csakis hozzáférni a problémás helyekhez. Sajnos a régi időkből igen sok csatorna hálózat maradt fent, melyek sokszor a rossz kivitelezésnek köszönhetően gyorsan és viszonylag hamar eldugulnak. Ha rossz szagot érzünk az udvaron, vagy valamiféle szivárgást tapasztalunk, biztosak lehetünk abban, hogy dugulás lehetősége áll fenn, melyet csakis hozzáértő szakember képes megszűntetni.